Молим за Вашето съгласие да приемете "бисквитки" в браузъра си. Те ни помагат да направим този сайт по-добър и да Ви предоставим допълнителни функционалности.

Политика за Бисквитки
Политика за Поверителност
Общи Условия

Политика за Поверителност

Privacy policy

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Последна актуализация: 1 Февруари 2019

Тази Политика за Поверителност е предназначена за тези, които са заинтересовани как се използва тяхната лична информация (лични данни) онлайн. Личните данни са информация, която може да се използва самостоятелно или в комбинация с друга информация може да идентифицира, да се свързва с, или да локализира един човек или да идентифицира индивид в контекст. Моля прочетете нашата Политика за Поверителност внимателно за да добиете ясна представа как събираме, използваме, предпазваме или боравим по друг начин с вашата лична информация в Chopni.com.

Каква лична информация събираме от хората, които посещават нашия блог, уебсайт или мобилно приложение?

Когато поръчвате или се регистрирате в Chopni.com, Вие може да бъдете помолени да въведете Вашето име, и-мейл адрес, пощенски адрес, телефонен номер или други детайли, които да Ви помогнат във Вашето преживяване.

Кога събираме информация?

Ние събираме информация от Вас когато се регистрирате на нашия сайт, заявявате поръчка, абонирате се за бюлетин или въвеждате информация в Chopni.com.

Как използваме Вашата информация?

Ние можем да използваме информацията, която събираме от Вас когато се регистрирате, правите покупка, абонирате се за бюлетина ни, отговаряте на проучване или маркетингов контакт, разглеждатеChopni.com или използвате определени други функции на Chopni.com по следните начини:

· Да придадем личен характер на Вашето изживяване и да можем да Ви предоставим вида съдържание и продуктови оферти, от които сте най-заинтересовани.

· Да подобрим Chopni.com с цел да Ви обслужваме по-добре.

· Да можем да Ви обслужваме по-добре при отговарянето на Вашите клиентски запитвания.

· Да управляваме състезание, промоция, проучване или други функции на сайта.

· Да Ви питаме за оценки и отзиви на услуги и продукти.

· Да ги проследяваме след разговор (и-мейл или телефонни запитвания).

Как предпазваме вашата информация?

Chopni.com се сканира редовно за пробив в защитата и познати уязвимости за да направим Вашето посещение на сайта, възможно най-безопасно. Ние използваме стандартно Сканиране за Вируси. Вашите лични данни се съхраняват в сигурни дигитални мрежи и само ограничен брой хора, със специални правомощия за достъп до такива системи, имат достъп до нея и са задължени да пазят тази информация поверителна. В допълнение, всякаква чувствителна/кредитна информация, която предоставяте се криптира чрез технологията Secure Socket Layer (SSL сертификат). Ние изпълняваме редица защитни мерки, когато потребител изпрати поръчка, влиза, вкарва данни или въвежда тяхната информация, за да поддържаме Вашата лична информация в безопасност. Всички транзакции се обработват през доставчик на гейтуей и не се съхраняват или обработват в нашите сървъри.

Използваме ли 'бисквитки'?

Да. Бисквитката ("cookie") е файл, съдържащ ограничен набор от текстова информация, която даден уеб сайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашето устройство временно, докато трае посещението Ви, или за по-дълъг период, в зависимост от вида бисквитка. Функцията на бисквитките е да Ви разграничат от останалите потребители на същия уеб сайт или да запазят определена информация, свързана с Вашите предпочитания, като се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране. Всяка бисквитка е уникална за Вашия браузър и съдържа анонимна информация. Обикновено съдържанието включва наименованието на домейна, от която идва, "продължителността на живот" на бисквитката и стойност, обикновено под формата на произволно генериран номер.

Сайтът на Chopni.com използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате нашата "Политика за използване на бисквитки".

Видовете бисквитки, които използваме са:

· Задължителни бисквитки: Тези бисквитки са необходими за правилната работа на уебсайта, като те Ви позволяват да разглеждате сайта и да използвате неговите възможности. Например, с тези бисквитки Ви показваме информацията на нашия сайт на избрания от вас език.

· Аналитични бисквитки: Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за Вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни.

· Функционални бисквитки: Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни. Без тези бисквитки ние не можем да използваме важни елементи на нашия сайт, като например да запомняне на предпочитания език, на който да се зарежда информацията на сайта.

· Насочващи бисквитки: Тези бисквитки съдържат информация за начина, по който използвате нашия уебсайт, и който ние можем да споделяме с доставчиците на данни единствено в неподреден, негоден за четене от човек вид. Те не съдържат лични данни. Тези бисквитки ни помагат да Ви показваме само информация, която е от значение за Вас. Това са динамичните бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise и др. Освен това повечето рекламни мрежи Ви предлагат начин да се откажете от насочената реклама. За да научите повече информация, моля посетете http://www.aboutads.info/choices/ или https://youronlinechoices.eu/.

Можете да изберете Вашият компютър да Ви предупреждава всеки път, когато се изпраща бисквитка или да изключите всички бисквитки. Можете да направите това от настройките на Вашия браузър. Тъй като всеки браузър е различен, потърсете в Помощното му меню за да се научите как правилно да промените Вашите бисквитки. Ако изключите бисквитките някои от функциите, които правят Вашето изживяване в Chopni.com по-ефективно, може да не функционират правилно. Това няма да засегне Вашето потребителско изживяване. Можете да намерите нашата Политика за използване на бисквитки тук.

Предоставяне на информация на трети лица

Ние не продаваме, търгуваме с, или по какъвто и да е друг начин не прехвърляме на външни лица Вашите лични данни, освен ако не сме уведомили потребителите си предварително с известие. Това не включва партньори за хостинг на уебсайтове и други лица, които ни асистират с функционирането на Chopni.com, ръководенето на нашия бизнес или обслужването на нашите потребители, като тези лица се съгласяват предварително да пазят тази информация поверителна. Ние можем да предоставим информация, когато това се изисква от закона, да упражним политиката на нашия сайт или да предпазим нашите права, собственост или безопасност или тези на трети лица. Информация, която не съдържа Лични данни за посетителя на сайта може да бъде предоставена на други лица, с цел маркетинг, реклама или други цели.

Линкове към трети лица

Понякога, по наша преценка, ние може да включим или предложим продукти или услуги от трети лица в Chopni.com. Тези сайтове на трети лица имат свои самостоятелни Политики на Поверителност, Поради което ние нямаме отговорност или задължение към съдържанието и действията на тези свързани чрез линкове сайтове. Въпреки това, ние се стремим да предпазим целостта на Chopni.com и приветстваме всякакви отзиви за тези сайтове.

Google

Изискванията на Google за рекламиране могат да се обобщят от Принципите за Реклама на Google. Те са съставени за да осигурят позитивно изживяване за потребителите.

Google, като трета страна, използва бисквитки за показване на реклами в Chopni.com. Използването на бисквитката на DART от Google му позволява да показва реклами на нашите потребители въз основа на предишни посещения на Chopni.com и други сайтове в интернет. Потребителите могат да се откажат от използването на бисквитката на DART, като посетят Google Ad и Политиката за поверителност на Google.

Ние, заедно с продавачи трети лица като Google използваме бисквитки от първо лице (като бисквитките Google Analytics) и бисквитки на трети лица (като бисквитките DoubleClick) или други трети лица идентификатори заедно за да съберем информация относно потребителските взаимодействия с рекламни впечатления или други рекламни функции за услуги като те са свързани с Chopni.com.

Потребителите могат да зададат предпочитания относно това как Googleда им предлага реклами, използвайки страницата за настройки на Google Ad. Алтернативно, Вие можете да се отпишете като посетите страницата за Инициативно Отписване от мрежово Рекламиране (Network Advertising Initiative Opt Out page) или като използвате приставката на Google Analytics за Отписване от Вашия браузър.

Ние уважаваме Не Проследявай сигналите и Не Проследявай бисквитките, и не използваме реклама когато Не Проследявай (DNT) браузър механизмът е активиран.

Важно е да се отбележи, че ние позволяваме на трети лица да осъществяват поведенческо проследяване.

Предпазване на Поверителността на Децата Онлайн

Що се отнася до събирането на лична информация от деца под 13 годишна възраст, Chopni.com не цели специално да предлага продукти и да събира лична информация от деца под 13 години. Всички родители, които осигуряват достъп на техните деца до компютър или мобилно устройство поемат и цялата отговорност за техните действия онлайн. Chopni.com никога няма да поиска целенасочено от дете под 13 години да предоставя лична информация.

Ние изискваме вашия и-мейл адрес, за да:

· Обработваме поръчки и да изпращаме информация и обновления отнасящи се до поръчките.

· Ви изпращаме допълнителна информация, свързана с Вашия продукт и/или услуга.

Ние приемаме следното:

· Да не използваме неверни или подвеждащи теми или имейл адреси

· Да идентифицираме съобщението като реклама по основателен начин.

· Да включим физическия адрес на нашия бизнес или дирекцията на уебсайта.

· Да наблюдаваме и-мейл маркетинг услуги от трети лица, за съвместимост, ако се използват такива.

· Да се съобразяваме бързо с искания за отписване.

GDPR

От 25 май 2018 г. е в сила Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. за защита на личните данни (General Data Protection Regulation или GDPR). Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

"Чопни" ООД е регистриран администратор на лични данни ( Удостоверение № 431431) и отговаря на всички изисквания на регламента за защита на личните данни. Събира се, обработва се и се съхранява само необходимия правен минимум от лични данни, които се съхраняват със съответните технически и организационни мерки.

Информация относно Администратора на лични данни:

  1. Наименование "Чопни" ООД
  2. ЕИК: 204729295
  3. Седалище и адрес на управление: гр. Бургас, 8000 , ул. "Александровска" №42
  4. Адрес за упражняване на дейността: гр. Бургас, 8000 , ул. "Александровска" №42
  5. Данни за кореспонденция: гр. Бургас, 8000 , ул. "Александровска" № 42
  6. Телефон: +359 888 088 388
  7. Email: admin@chopni.com
  8. Номер на удостоверение за администратор на личните данни № 431431

Може да се свържете с длъжностното лице по защита на личните данни (DPO) на "Чопни" ООД по всяко време, като изпратите своето искане до него по електронна поща до адрес: v.dimitrov@chopni.com

Информация относно компетентния надзорен орган:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон: 02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

Във връзка с Регламента (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. (GDPR), когато Вие се съгласявате с нашата Политика за Поверителност, Вие декларирате, че сте съгласни "Чопни" ООД с ЕИК 204729295, гр. Бургас в качеството си на администратор на лични данни да съхранява и обработва личните Ви данни, съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент, Закона за защита на личните данни и вътрешните правила на "Чопни" ООД. С приемането на тази Политика за Поверителност заявявате, че сте запознат/а с информацията и правата си, а именно:

  • Наименованието, седалището и адреса на администратора на лични данни;
  • Доброволния характер на предоставянето на данните и последиците от отказа за предоставянето им;
  • Правото да оттеглите по всяко време настоящето съгласие;
  • Правото на достъп, на коригиране и на изтриване на събраните данни;
  • Правото да възразите срещу обработване на предоставените Ваши лични данни за целите на директния маркетинг, както и да бъдете уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за първи път на трети лица или използвани от тяхно име за целите на директния маркетинг и да възразите срещу такова разкриване или използване.

С настоящото давате изричното си съгласие "Чопни" ООД да съхранява и обработва следните категории на личните Ви данни: три имена, телефон, имейл, адрес, ЕГН и/или ЕИК на фирмата (при регистриран Продавач), която представлявате.

Съгласявате се с целта на обработването на личните данни, а именно: информиране за стоки, промоции, артикули в кампания, новини, препоръки и периодични консултации относно бизнеса Ви, на препоръки за оптимални решения във връзка с актуални артикули.

Заявявате, че сте запознати със средствата на обработването на личните Ви данни (на хартиен и електронен носител). Заявявате, че сте съгласни срокът на обработването на личните Ви данни да е 5 /пет/ години, считано от датата на предоставяне на настоящото съгласие, както и сте съгласен/а получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити личните данни да са търговци и производители, клиенти на платформата, с цел покупко-продажба. С настоящото давате изричното си съгласие личните Ви данни да бъдат съхранявани в базата данни на "Чопни" ООД за срока, посочен по-горе, както и се съгласявате данните Ви да бъдат обработвани от обработващия лични данни, който е избран от дружеството администратор на лични данни – от "Чопни" ООД по смисъла на чл. 28 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета.

Ако не желаете да получавате бъдещи и-мейли от наси/или искате да изтриете профила си, вие можете да заявите това желание на и-мейл: legal@chopni.comи ние незабавно ще ви премахнем от ВСИЧКИ кореспондентски списъци и бази данни.

Свържете се с нас

Ако имате някакви въпроси отнасящи се до тази Политика за Поверителност, можете да се свържете с нас използвайки информацията по-долу.

"Чопни" ООД

ул. "Александровска" №42,

Бургас 8000,

България

E-mail: legal@chopni.com